Shamblewain's Petit Basset Griffon Vendéen
Home Petit basset rasinformatie Wie is marion Quaedvlieg      


marionUiteraard wil ik mezelf graag even aan u voorstellen: mijn naam is Marion Quaedvlieg, 57 jaar jong, getrouwd en woon in het prachtige Zuid Limburg. Ons huis delen wij momenteel met vijf Petit Bassets Griffon Vendéen, twee Border Collies, twee heerlijke Schapendoezen, een Perzische kat en twee konijntjes horen er ook nog bij.
Vanaf de jaren 80 tot aan 1999 ben ik met hart en ziel betrokken geweest bij de Old English Sheepdogs, waarbij tussentijds in 1990 Petits Bassets Griffons Vendéens ons huishouden overnamen toen “Queldring’s Grand Cru Guy”, onze eerste Petit reu, zijn intrede deed, gevolgd in 1993 door “Queldring’s Inouie Indy” een oranje wit PBGV teefje.
Mijn kennelnaam stamt uit de tijd van de OES’s en betekent: to shamble = sloffen en wain komt van Charles Wain = het sterrenbeeld “de grote Beer”. Samen gevoegd tot “Shamblewain” dat dan vervolgens “de sloffende beer” werd.

In 1995 werd in huize "Shamblewain" het eerste PBGV nest geboren van onze “Indy”; in ‘97 het tweede nest samen met de franse reu “Lamy des Rives de la Garonne” en in ‘98 samen met “Grand Prix du Greffier du Roi“. “Cartouche”, “Patois” en “Essence”, geboren uit deze drie nesten bleven bij mij.
De zus van Cartouche, Dweezle ging naar “of Traveller’s Joy” kennel om daar stammoeder te worden, de zus van Patois, Dior ging naar “Mon Petit Rebell” kennel in Duitsland, en Eswen, het zusje van Essence ging naar “Vantans” kennel in Zweden.
In 1997 importeerde ik het teefje “O’Nounou des Rives de la Garonne”, zij werd in 2000 beste PBGV teef tijdens de Nationale d‘Élevage! Wat was ik trots en heb ik daarvan genoten. De kinderen van Nounou waren hele aparte karakters, blije vrolijke en onbevangen vlinders zeiden wij altijd. De reu “Tappaz”, zoon van Nounou is inmiddels alweer 10 jaar oud en woont nog altijd bij ons.
In 1997 kwam de reu “Grand Prix du Greffier du Roi” uit de beroemde kennel van Jolanda Huisman bij ons de gelederen versterken. “Primeur”, zoals wij hem hebben genoemd, werd beste reu in Nederland, Duitsland en Belgie in 1998, Ned.kampioen, Lux. kampioen (net zoals zijn dochter “Shamblewain’s En Passant”) Jeugdwinner ’99 en diverse malen behaalde hij ook de Winner titel, heeft in Zweden zijn sporen achter gelaten, en was mijn grootste kleine vriend!!
Mijn teefje “Tigger” is een kleinkind van Primeur en wordt dit jaar ook alweer 12 jaar.
In 2003 kon ik de reu “Com.Fritz.De vom Esculap” – “Canoe”, uit de kennel van Heidi Winkelmann (Duitsland) importeren; reu met een gouden karakter, hij behaalde zijn kampioenschappen en was de allercharmantste dekreu!
In 2005 werd mijn “Santa” geboren, oranje wit ( mijn meest favoriete kleur) werd BOB puppy op de kampioensclubmatch en derde beste jeugdhond tijdens de Belgian Hound show.
“Santa” is geboren uit “Shamblewain’s Indecent Proposal”, een driekleur teefje dat geplaatst werd door mij bij Venloon’s kennel. De vader van “Santa” is “Thomé Mon Petit Rebell” op zijn beurt weer geboren uit mijn “Shamblewain’s Dior Diorissimo”.
Vanaf 2006 heeft het fokken even stil gelegen, maar in 2013 ben ik samen met mijn zus naar Italie gereden om een nieuw Petit Basset Griffon Vendéen teefje te gaan ophalen.....ze heet officiëel “I’Canzone” en komt uit de kennel van Maria Monastero; een heerlijke hond, intelligent, vrolijk, nieuwsgierig en leergierige PBGV dametje. Een italiaans meisje verdiend natuurlijk een italiaanse naam, dus heet ze hier bij ons “Nannini” !!

marion
Naast het fokken van de honden heb ik altijd met veel plezier de verschillende kynologische congressen bijgewoond, bestudeerde altijd al heel veel vakliteratuur, en deed en doe ik alles dat mogelijk was en is om de kennis omtrent het ras te bewaren maar bovenal zo “up to date” mogelijk te houden, daarnaast heb ik gewerkt als dierenartsassistente bij een kliniek in mijn woonplaats en was ik 18 jaar lang instructeur gedrag-en gehoorzaamheid.
Bovendien heb en onderhoud ik nog altijd contacten met fokkers in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Denemarken, Finland, Spanje, Zweden en daar is nu dan ook Italie bijgekomen.
Daarbij ben ik dankbaar voor het feit dat er uit deze contacten al vele dierbare vriendschappen zijn ontstaan die ik zeer waardeer en graag tot in lengte van jaren zo zou willen houden!
24 uur per dag, iedere dag weer, ben ik in de weer met en voor onze honden; dat geeft heel veel plezier, veel voldoening en een schat aan kennis die ik ook altijd weer ten dienste van anderen stel en heb gesteld.
Maar bovenal houd ik met hart en ziel van deze honden en hoop ik nog vele jaren met mijn PBGV’s te mogen delen !! 

Marion en huisgenoten.